Slané tyčky:
Sýrové tyčky:
10 dkg nastrouhaného tvrdého sýra
10 dkg hladké mouky
8 dkg másla
1 prášek do pečiva
2 lžíce zakysané smetany
sůl, sladká paprika, pepř, muškátový oříšek - dle chuti
vejce na potření
kmín na posypání
Tyčky z listového těsta:
listové těsto
vejce na potření
nastrouhaný sýr a hrubá sůl na posypání
Slané tyčky:
25 dkg tvarohu
25 dkg másla
25 dkg hladké mouky
vejce na potření
hrubá sůl, kmín nebo mák na posypání
Postup pro všechny recepty stejný:
Zpracujeme těsto, vyválíme na plát silný asi 4 mm a rádýlkem nakrájíme asi 0,5 - 1 cm široké pásky. Přeneseme je na vymazaný plech, potřeme vejcem a sypeme solí, kmínem, mákem nebo sýrem. Pečeme ve vyhřáté troubě 10 - 15 minut.