Jdi na obsah Jdi na menu
 


Řepánky:

28. 10. 2010

 

Těsto:

500 g polohrubé mouky

50 g tuku Hera

1 celé vejce

30 g droždí (asi 3/4 kostičky)

1/4 l vlažného  mléka

sůl, tuk na plech

Do mísy dáme mouku, přidáme rozpuštěný tuk, cukr, vzešlý kvásek z droždí, špetky cukru a mléka, sůl a vejce. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout asi hodinu.
Z těsta pak uděláme placičku a nplníme nádivkou. Zabalímě na buchtu a dáme na plecha zabalenou stranou dolů. Potom upečeme při cca 160st. do růžova.

Náplň :

1 středně velkou cukrovou řepu

100 g umletého máku

cukr dle chuti

 

Omytou a očištěnou řepu nastrouháme ma hrubém struhadle, trochu podlijeme vodou a dusíme do měkka (asi 1/4 h). Pak přidáme mletý mák a ještě asi 5 minut dusíme do měkka do zhoustnutí. Osladíme a vychladlou nebo vlažnou nádivkou plníme těsto.

 

Po uúečení řepánky ještě pocukrujeme.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář