Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moučník Šalamoun:

14. 2. 2010

200 g Hery

2 skleničky cukru krupice

1 sklenička vody

2 lžičky kakaa

1 prášek do pečiva

1 vanilkový cukr

2 skleničky polohrubé mouky

4 vejce

navrch ořechy nebo kokos

 

Tuk, cukr, vodu a kakao přivedeme v kastrůlku na sporáku k varu a vaříme asi 5 minut. Pak sejmeme, necháme trochu vychladnout, zašleháme do toho žloutky a skleničku si odlejeme stranou. Do zbytku přidáme mouku, prášek do pečiva a sníh z bílků. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct do růžova asi 30 min. při 150 st. Pak vyndáme, necháme vychladnout a polijeme hmotou ze skleničky. Posypeme oříšky nebo kokosem a necháme ztuhnout.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

buchta

lída,31. 3. 2012 15:47

Buchta je výborná,dělám ji snad 30 let, ale ted jsem jí už dlouho nedělala, ale vše je napraveno a už se chladí a už se těším jak si ji dám s kafíčkem . Ps: já dělám s celé kostky tuku a vejce smíchám dohromady s ingrediencema ,myslím , že sníh je zbytečný, jen ještě do té dlité hmoty dám trochu rumu a pak poleju :-)