Jdi na obsah Jdi na menu
 


Citronová babeta:

9. 3. 2010

25 dkg polohrubé mouky

1/2 prášku do pečiva

22 dkg cukru moučka

1 vanilkový cukr

1 dl oleje

1 dl vody

šťáva ze 2 citrónů

4 vejce

Vyšleháme si pevný sníh ze 4 bílků a asi tak čtvrtiny odváženého cukru.

Zbytek cukru s vanilkovým cukrem a žloutky vyšleháme do pěny s vodou a pak přimícháme opatrně olej, mouku s práškem do pečiva, citrónovou šťávu a nakonec sníh z bílků. Upečeme na nízkém větším plechu vyloženém pečícím papírem. Předehřátá trouba na 160 - 180°C asi 20 minut. Vychladlý korpus rozkrojíme v půlce na plechu, polovinu potřeme rybízovou marmeládou (já dala jahodovou, ale můžete asi jakoukoliv) a přiklopíme druhou polovinu. Nahoru potřeme citrónovou polevou umíchanou z moučkového cukru (dle potřeby na akorátní hustotu), citrónové šťávy z 1 citronu a špetky horké vody. Necháme polevu zaschnout. Můžete ještě i ozdobit různými sypáními.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář