Citronová babeta:
25 dkg polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
22 dkg cukru moučka
1 vanilkový cukr
1 dl oleje
1 dl vody
šťáva ze 2 citrónů
4 vejce
Vyšleháme si pevný sníh ze 4 bílků a asi tak čtvrtiny odváženého cukru.
Zbytek cukru s vanilkovým cukrem a žloutky vyšleháme do pěny s vodou a pak přimícháme opatrně olej, mouku s práškem do pečiva, citrónovou šťávu a nakonec sníh z bílků. Upečeme na nízkém větším plechu vyloženém pečícím papírem. Předehřátá trouba na 160 - 180°C asi 20 minut. Vychladlý korpus rozkrojíme v půlce na plechu, polovinu potřeme rybízovou marmeládou (já dala jahodovou, ale můžete asi jakoukoliv) a přiklopíme druhou polovinu. Nahoru potřeme citrónovou polevou umíchanou z moučkového cukru (dle potřeby na akorátní hustotu), citrónové šťávy z 1 citronu a špetky horké vody. Necháme polevu zaschnout. Můžete ještě i ozdobit různými sypáními.