Výborná tuňáková pomazánka:
Potřebujeme:
konzervu drceného tuňáka - je jedno zda v oleji nebo ve vlastní šťávě
rovnou lžíci majolky
rovnou lžíci kečupu
rovnou lžíci plnotučné hořčice
rovnou lžíci másla
2 trojúhelníčky taveného sýry
lžíci nadrobno nasekané cibulky - může být jarní cibulka i s natí
sůl, pepř
Tuňáka vymačkáme z oleje nebo z vlastní šťávy a rozdrobíme do vyšší misky nebo šlehací mísy. Přidáme hořčici, kečup, majolku, máslo, tavený sýr, cibulku a vyšleháme šlehačem an jemnou pomazánku. Přidáme špetku soli s mletým černým pepřem a dobře promícháme. Tuňákovou pomazánku vychladíme a můžeme podávat. Mažeme na pečivo a zdobíme nasekanou pažitkou nebo natí zelené cibulky.
Dobrou chuť!