Jablečná přesnídávka:
Jablečná přesnídávka 1:
(odněkud z internetu, tuhle dělám já častěji)
1,5 kg jablek
150 g cukru krupice
0,6 l vody
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudink
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce s vodou a cukry a rozvaříme. Pak vlažné rozmixujeme.
Pudink smícháme s trochou vody, vlijeme do pyré, přivedeme k varu a asi 2 minuty vaříme. Pak dáváme do skleniček a sterilujeme jako kompoty. Pokud ale víte, že je spotřebujete brzo jako já, třeba za měsíc, tak jen horké skleničky otočím dnem vzhůru, nechám vychladnout a pak naskládám do spodní části ledničky. Bez problémů vydrží.
Jablečná přesnídávka 2: (od mamky) 2,5 kg jablek 250 g cukru krupice 1 l vody 2 vanilkové pudinky Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce s vodou a cukry a rozvaříme. Z toho pak 1/2 l vody odebereme a necháme vychladnout. Do vychladlého zamícháme pudinky, nalijeme zpět do pyré, přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí. Pak vše ještě rozmixujeme. Dáváme do skleniček a sterilujeme jako kompoty nebo opět jen otočíme a dáme do ledničky na pár týdnů.