Zapečená vinná klobása:
Pro 4 osoby:
1/2 kg vinné klobásy
1 menší cibule nakrájená na půlkolečka
1 menší červená paprika nakrájená na proužky
10 dkg slaniny nakrájená na drobno
4 plátky tvrdého sýra
kečup
olej
Klobásu rozdělíme na 4 díly a smotáme do koleček. Osmahneme na oleji na pánvi z obou stran zhruba 3-5 minut, pak přendáme do pekáčku, každé kolečko potřeme kečupem, posypeme sibulí, paprikou a slaninou a přikryjeme plátkem sýra. Dáme do trouby zapéct na 20-30 minut na cca 160-180 st.
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory (do rozšťouch. brambor zamícháme osmaženou na drobno nakrájenou cibulku a slaninu, osolíme) a zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Dobrou chuť!!!