Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuřecí stehna s bramborami:

24. 10. 2009

4 kuřecí stehna

asi 8-10 oloup. brambor pokrájených na čtvrtky nebo na měsíčky

sůl, gril. koření

malé máslo (1/8)

voda na podlévání

žlutá smetana v kelímku

 

Na dno pekáče nebo římského hrnce (tam to peču já) dáme polovinu brambor, na ně osolená a okořeněná stehna a na ně zbytek brambor, plátky másla a podlijeme vodou (v římském hrnci bez podlití vody). Pečeme asi hodinu, pak podlijeme smetanou a dopečeme ještě asi půl hodiny. Když chcete mít kůrčičku a pečete v uzavřeném pekáči, můžete chvíli před koncem sundat víko a zvýšit teplotu a dopéct do křupava. Maso pustí šťávu a brambory jsou krásně omaštěné a ochucené od toho pečení s masem. Mňam!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář