Králík na zelenině a houbách:
4 velká stehna z králíka nebo celý králík rozdělený na porce
sůl, pepř, špetka kmínu
2 lžíce plnotučné nebo pikantní hořčice
hrst čerstvých nebo zmražených hub nakrájených na menší kousky
1 malá cibule na menší kostičky
1 malá mrkev na menší kostičky
1 malá petržel na menší kostičky
2-4 prolisované stroužky česneku
100 g slaniny nadrobno
2 lžíce másla
voda na podlití
Králíka osolíme, opepříme, okmínujeme a potřeme ze všech stran hořčicí. Do pekáče dáme máslo, slaninu, zeleninu, cibuli a houby a porce králíka. Podlijeme vodou a dáme péct na cca 2 hodiny na 160 st. Průběžně podléváme a králíka otáčíme a kontrolujeme. Po upečení králíka vyjmeme, zhruba polovinu zeleniny nabereme do cedníku a propasírujeme do pekáče, zbylou zeleninu z cedníku do pekáčku zpět vyklopíme, aby se omáčka zahustila a přitom v ní stále zůstaly kousky zeleniny i hub. Pokud je omáčka stále řídká, můžeme dohustit trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě nebo pár granulkami jíšky. Dosolíme a podáváme.
Příloha: houskový knedlík nebo bramborami případně i nudle
Dobrou chuť!